Larosée® ligt in het hart van
het beschermde natuurgebied van de Montagnes de Thy
Een beschermd gebied
De site van de Montagnes de Thy biedt een uniek terroir waar uitzonderlijke rozen bloeien in harmonie met de natuur.
De rozentuin ligt op een strook land tussen twee rivierarmen aan de voet van een beboste heuvel.
De kracht van het water drijft het molenrad aan en levert elektriciteit, waardoor ons domein zelfvoorzienend is op energiegebied.
Een eiland op de Dijle
Een oude boerderij en molenruïne op 7 hectare natuurlijk beschermd platteland.
Het landgoed ligt in het gehucht Thy, in de gemeente Genepiën, tussen Villers-la-Ville en Ter Lanen, in het hart van Waals-Brabant.
Het is de thuisbasis van een gevarieerde en goed bewaarde fauna en flora.
Reeën, uilen, bevers, hazen, vossen, reigers, kikkers, eenden en bijen leven allemaal samen en dragen bij aan de natuurlijke balans van het gebied.
Ons project
We selecteren rozen zorgvuldig om hun subtiele, delicate geuren en cultiveren eeuwenoude essences op een eenvoudige, milieuvriendelijke manier.
Zodra ze geplukt zijn, verwerken we de verse rozen meteen tot uitzonderlijke producten, waaruit onze toewijding aan de natuur en ons streven naar uitmuntendheid blijkt.
De planten die we kweken worden gekozen in harmonie met de unieke kenmerken van de Montagnes de Thy site.
Dankzij deze selecties kunnen we telen met respect voor het lokale ecosysteem.
Na jaren van onderzoek en fine-tuning hebben we een transformatieproces ontwikkeld dat verschillende extractiemethoden combineert, met de nadruk op authenticiteit en kwaliteit.
Onze fundamentele principes
Wij geloven in de kracht van elk individu om een verschil te maken voor het milieu, één slok gin per keer.
Bij Larosée zetten we ons in voor een verantwoorde landbouw in harmonie met de natuur.
Uitzonderlijke producten, duurzame landbouw, korte distributiekanalen, een geest van innovatie en het streven naar kwaliteit vormen
de essentie van ons project.
Larosée gin belichaamt op elegante wijze onze passie en combineert traditie, terroir en innovatie.